De ultieme gids voor het kiezen van een tint percentage

Gepubliceerd op 10 februari 2023 om 21:00

Je hebt eindelijk besloten om de ramen van je auto te laten blinderen. Maar nu komt de vraag; welke tint percentage ga ik nemen? Zoveel mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Het is belangrijk waar je je zelf er toch fijn bij voelt. Middels deze blog gaan wij jullie hierbij proberen te helpen.

Ramen laten tinten

Welke tintpercentages zijn er beschikbaar?

De meeste merken tintfolies in Nederland brengen hun percentages uit in 5%, 15%, 20%, 35%, 50% en 70%.  De genoemde percentages staan voor de lichtdoorlaatbaarheid van de folie. Dit betekent hoe lager het getal hoe donkerder de folie. Voornamelijk worden de eerste 3 genoemde percentages (5%, 15%, 20%) gebruikt voor vanaf de b-stijl (achterportieren t/m de achterruit).  De voorruit en voorportieren worden meestal geblindeerd met 70% lichtdoorlatende folie, vanwege wettelijke limieten in Nederland. Met deze percentage zit u met de meeste merken auto's altijd goed.

Welke percentage past in mijn situatie?

Welke tint percentage bij uw auto past hangt ervan af wat u precies wilt. Hoe donker de tint valt op uw auto is ook afhankelijk van bijvoorbeeld het kleur van de interieur. Bij een wit interieur valt de tint iets lichter uit waardoor u net wat makkelijker naar binnen kunt kijken. Bij een zwarte interieur is dat weer andersom. Daarnaast speelt de grootte van uw ramen ook een belangrijke factor. Is de auto compact met kleine ramen? Dan is er minder lichtinval waardoor de tint wat donkerder uitpakt als bij auto's met grotere ramen met meer lichtinval. Hierbij kan je ook denken aan het panorama dak.

Wat zijn de verschillen tussen de percentages?

Bij de meeste merken als BMW, Audi of Mercedes zijn standaard van fabriek af getinte ramen meestal vergelijkbaar met de 20% lichtdoorlaatbare tint folie. Als dat iets te licht uitvalt raden wij aan om voor de 15% te gaan. Bij de 20% kunt u overdag nog net in de auto kijken, met de 15% wordt het net wat lastiger om naar binnen te kijken. Het is wel belangrijk te melden dat je nog steeds goed zicht hebt van binnen naar buiten! 

Bekijk de tint folies naast elkaar

Soms is het handig om de tint percentages gewoon even in het echt te zien. In onze tint shop hebben we daarom alle voorbeelden van ieder gewenste percentage naast elkaar gezet. Wij zijn er in ieder geval zeker van dat het uiterlijk van je auto in een positieve zin zal veranderen.

Wil jij gegarandeerd een betere look op je auto en wil je warmte verminderen? Aarzel dan niet en bekijk het allemaal op onze website.

Reactie plaatsen

Reacties

Enes Bulut
een jaar geleden

Super handig artikel, bedankt voor het delen!

Bas van Leeuwen
9 maanden geleden

Bedankt voor de duidelijke informatie! Dit heeft me goed geholpen met het kiezen van de juiste tint percentage voor de achterramen van mijn Mercedes A-klasse.

alain janssen
6 maanden geleden

graag had ik geweten wat het kost om mijn Mercedes G klasse model Kastenwagen ( ex-militair) kost om de ramen te tinten.
het gaat om 3 ramen, waarvan de twee aan de zijkant schuifbaar zijn.
ook in combinatie met de ramen van de voordeuren ( en of voorruit, ) weet niet of dat mag.
dus aub prijs voor zijramen en raam achterklep en prijs ( voor het zelfde maar dan met de zijruiten van voordeuren erbij
dank je wel, grt alain jansse

Vinnie Van Soest
5 maanden geleden

Wat kost het tinten van ramen achter en zijkant achter voor Volkswagen t roc