7 redenen om uw auto te laten tinten

Gepubliceerd op 10 februari 2023 om 02:46

Wanneer je in een auto ben gestapt met getinte ramen, dan weet je hoeveel verschil dit kan maken. Meer privacy en bescherming tegen de zon zijn enkele directe voordelen van getinte ramen, maar wist je dat er nog een hoop andere voordelen bijkomen bij het tinten van auto ramen? In deze post gaan we in op enkele van de belangrijkste redenen om jouw autoruiten te laten tinten.

Ramen blinderen

1. Het tinten van uw ramen houdt uw auto koeler

Ga je in de zomer met de auto op vakantie naar Spanje? Dan kan het erg warm worden in de auto. De zomerse dagen in Nederland worden ook ongetwijfeld steeds warmer. Het goede nieuws is dat het tinten van je autoramen enorm kan helpen om de auto een stuk koeler te houden. Door het blokkeren van de Uv-straling en warmte van de zon, helpt het tinten van de ramen de hoeveelheid warmte die je auto binnendringt fors te verminderen. Waarom niet in comfort reizen voor een eenmalige investering in uw zelf en anderen die met u meereizen?

2. Autoramen tint folie biedt bescherming tegen Uv-straling

Het staat bekend dat te veel zijn onder de zon kan leiden tot serieuze huidbeschadigingen, maar wist u dat de zelfde Uv-straling ook gewoon door de ruiten van uw auto op je huid dringen. Door je ramen te laten tinten, help je je zelf en de passagiers te beschermen tegen de schadelijke Uv-straling van de zon. Dit is vooral belangrijk als je veel tijd doorbrengt in de auto, zoals elke dag urenlang voor je werk rijden.

Het kanker fonds van Nederland beschrijft het tinten van je autoramen als goede bescherming tegen de schadelijke Uv-straling. De ramen tint folie gebruikt door Tint Center is allemaal 99% UV-werend.

3. Ramen blinderen geeft meer privacy en beveiliging

Getinte ramen bieden daarnaast meer privacy voor je zelf en je passagiers, bekijk als voorbeeld de afbeelding bovenaan. Zeg nou eerlijk, dat ziet er toch veel beter uit? Rij niet meer langer in een vissenkom en ga voor meer privacy.  Daarnaast is het ideaal om nieuwsgierige mensen te vermijden. Tint folie werkt ideaal als beveiliging voor al je bezittingen in je auto. 

4. Veel betere uitstraling en makkelijker verkopen

Laten we eerlijk zijn, venstertint ziet er gewoon cool uit. Of u nu probeert uw auto een meer unieke look te geven of gewoon een vleugje stijl wilt toevoegen, raamtinten kunnen u hierbij helpen.

5. Zorgt ervoor dat uw autobekleding niet vervaagt

Het tinten van ruiten kan de bekleding van uw auto beschermen tegen vervaging. Als u uw stoelen en bekleding er door de jaren heen op hun best uit wilt laten zien, kan het de moeite waard zijn om uw ruiten professioneel te laten tinten.

6. Raamfolie biedt bescherming tegen gebroken glas

Raamfolie kan helpen bij het beschermen van uw auto tegen glasbreuk bij een ongeval. Gebroken glas kan gevaarlijk zijn voor u en uw passagiers, dus het laten aanbrengen van raamfolie op de ruiten van het voertuig is een geweldige manier om letsel te voorkomen.

7. Vermindering bij verblinding

Een ander groot voordeel van het tinten van ruiten is dat het kan helpen de hoeveelheid verblinding die in uw auto komt te verminderen. Dit is vooral handig wanneer u 's nachts of bij weinig licht rijdt.

Conclusie

Zoals u kunt zien, zijn er veel voordelen verbonden aan het tinten van autoruiten. Als u op zoek bent naar een manier om het comfort, de stijl en de veiligheid van uw voertuig te verbeteren, is het tinten van ramen een geweldige optie die het overwegen waard is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.